Česky English
Forums » Diskuze » Rehabilitace

Rehabilitace

6 messages - 2250 views Feed-icon
Dobrý den Chodím na rehabilitaci do FN Brno. Zdejší lékařka mně však sdělila, že mám nárok chodit na cvičení + vířivku měsíc, další měsíc jen cvičení bez vířivky a potom musím mít dva měsíce přestávku a teprve až poté můžu zase znovu chodit cvičit, říkala, že stálou rehabilitaci pojišťovna nehradí. Mně to připadá jako nesmysl, protože hemofilik přece potřebuje rehabilitaci pořád ne? Můžete mně někdo poradit, jaké máte zkušenosti ve Vašich centrech v jiných městech? Předem děkuji. S pozdravem Petr
Nárok na rehabilitaci určuje pojištˇovna. Rehabilitační zařízení mají s různými pojišˇˇtovnam různé zkušenosti a předem proto sdělují, jak se právě vaše pojišˇˇtovna k proplacení rehabilitace postaví. Doporučujeme projednat potřeby a možnosti s konkrétním pojišˇˇtovacím ústavem a v případě, že vás neuspokojí, ho změnit.
Dobrý den, pokud vím, tak existují omezení na počet vířivek na čtvrtletí u pacienta, ale počet cvičení by mělo být neomezené. V dětské nemocnici v Brně (FN Brno) v současné době není problém chodit na rehabilitaci dlouhodobě.
Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli někdo z hemofiliků nejezdí do lázní do Teplic?
Je pravda, že lázně Teplice jsou v indikačním seznamu pro léčbu hemofiliků, ale pokud mám informace, tak pro špatně chodící moc vhodné nejsou, protože je tam dost přecházení mezi ubytováním, procedurami a stravováním.
Byl jsem v lázních Teplice cca před 10ti lety, byl jsem ubytovaný v hlavní budově Bethoven a v této budově bylo vše (ubytování, procedury i stravování). Bylo to prakticky bezbarierové, ale musím potvrdit, že vzdálenosti např. mezi ubytováním a procedurami byly dost velké. Jinak s úrovní rehabilitace jsem byl spokojený.