Česky English
Forums » Diskuze » Odškodnění za hepatitidu

Odškodnění za hepatitidu

4 zprávy - 1407 pohledů Feed-icon
Ahojte všetci, zvlášť HCV-pozitívni hemofilici! Na tomto mieste by som chcel vyvloať slobodnú diskusiu o nákaze HCV, súdnych sporoch, a o výhliadkach na odškodnení. Možno z vás mnohí nevedia, ale v minulosti bolo na transfúzkach nakazených aj mnoho zdravých darcov. Nezodpovedná práca transfuziológov sa podpísala na rozšírení radov chorých na infekčnú hepatitídu C a to nie len nás - hemofilikov, ale aj celkom zdravých ľudí, ktorí mohli v zdravotníckom zariadení podstúpiť transfúziu krvi (napr. mamička pri pôrode) alebo jednoducho darovali krv (resp. plazmu). Bohužiaľ, v súčasnosti ani JEDEN NAKAZENÝ DARCA KRVI súdny spor s Národnou transfúznou službou NEVYHRAL!!! Nikto sa darcom za spôsobenú bolesť NEOSPRAVEDLNIL!!! Vďaka lenivosti dodržiavať ZÁSADY STERILITY sa prevalencia infekcie HCV zvýšilia z 0,1-0,2% až na 0,5-1%, čo predstavuje 5-násobný nárast. Jediný argument, ktorý vyťahujú je ten, že neexistovali testy na vírus HCV (?) a potom aj to, že čo to vlastne chceme, veď takto sa "pracovalo" aj na transfúzkach v zahraničí! Chcú nás všemožne očierňovať, považovať za narkomanov a alkoholikov, ktorí si zhumpľovali svoju pečeň DOBROVOĽNE, ale pevne verím, že ak sa ten zástup nakazených hepatitídou C náležite poučí o svojich občianskych právach a pod hlavičkou solídnej, opakujem SOLÍDNEJ občianskej organizácie usmerní v otázke spoločného postupu vo veci odškodnenia, je na obzore (aspoň hypotetická) šanca na satisfakciu v podobe bolestného alebo ak chcete, finančnej kompenzácie. Privítam každý jeden konštruktívny príspevok, ktorý posunie VEC ODŠKODNENIA nás nakazených o krok vpred. Budeme vďační aj za nezištnú právnu pomoc, ktorá bude v zastupovaní pred súdom nutná. A v konečnom dôsledku by som od transfuziológov uvítal trochu viac sebareflexie a sebakritiky. Vari len nečakajú na moment, kedy zomrie posledný HCV nakazený?!? S pozdravom, Braňo +421-904-077-377 moto(at)microlan.org
Jednoho dne se mi v kartě na hematologii objevil zápis ( HVC PCR pozit. ) a je tam do dnes v přesně této verzi. Tj. pravděpodobně zkomoleno z HCV. A nikdo nic neřekl !!! Opravdu. Za nějaký čas mi řekli, že při odběru zjistili trochu špatné jaterní testy. Že mám vynechat smažené jídla, alkohol a vejce. Super, vynechal jsem. Po určité době řekli, že by možná zkusili ty testy zpravit léčbou hepatitýdy. A hele, první název byl na světě. Já se dozvěděl až roky po tom, co mám napsáno v karte HCV, že mám žloutenku C!!!!! Nikdo mi neřekl, jak žít s touto nákazou a jak se chovat k ostatním. Celé to vlastně spískala má nová zubařka, která si toho v kartě všimla a odmítla mě ošetřit. Prý abych u ní nenakazil někoho jiného. A poslala mě hledat si nového stomatologa. Nikdo mi neřekl, že to musím hlásit při ošetření !!! Vždyť já mohl, díky nekorektního přístupu lekařů, nakazit mnoho zdarvých lidí. Nyní jsem po léčbě žloutenky C, bohužel se léčba nepodařila. Jsem stále pozitivní. Kompenzace, odškodnění, či jak to budete nazývat, je jak jsem zjistil spíše v rovině sci-fi. Jakmile se o tom začne na ministerstvu jednat, vymění se ministr a můžeme začít znovu. Tak to tu bylo nastíněno. Nicméně, pokud by se toho někdo opravdu ujal, patřil by mu můj dík. A myslím si, že by mu poděkovalo i mnoho dalších pacientů. Zkuste to někdo dotáhnout do konce a nenechte se odradit změnou ministra.
Dobrý den. Tak se nám sešel další rok s rokem a já se ptám: Dělá se pro tento problém něco? Pravděpodobně ne. Ani v zápisu z jednání rady jsem nikde nezaregistroval zmínku, že by se mělo něco podniknout. Pokud to tam je (a já špatně četl), tak se omlouvám.
Já jsem také céčkař a je zřejmé, že se o naše onemocnění nikdo nestará. Být narkomanem je pro člověka lepší jelikož se starají nabýzejí stříkačky jehly a snad i herák.V televizi je litujou jak jsou nemocný, ale můžou si za to sami a ještě je odškodní a nás nakazili a nedostanem nic!