Česky English
Forums » Diskuze » Hemofilia a serotonin

Hemofilia a serotonin

5 zpráv - 2554 pohledů Feed-icon
Zdravim, mam hemofiliu A s f8 0-1%. Pred casom som zacal uzivat lieky na depku (citalopram), udajne mali upravit hladinu serotoninu v krvi, co ma ale zaujalo bolo, ze mi klesol pocet krvacani do klbov mozno az o 80%. Ked som hladal co to je ten serotonin tak som sa docital okrem ineho ze: "hraje značnou roli při krvácivých poraněních, kdy zúžením cév (tzv. vazokonstrikční účinek) snižuje únik krve z těla". Takze odporucam si dat predpisat nieco podobne pokial mavate nejaku blbu naladu, moze to mat vplyv na krvacavost. Potom dajte vediet.
Zdravím. zaujal mě Váš postřeh.Má to jen jednu chybu.Nenapsal jste 1.Kolik Vám je let? 2.Kde pracujete? 3.Četnost krvácení ? 4.Co Vám na to říká Váš hemotolog? Mám už hemofilií A, těžká forma.s f8 0-000nic, asi něco jako vy.Je mi 56 let.Moc do kloubů už nekrvácím,proto že není do čeho,ale do svalů se sem tam nějaké krvácení najde. Omlouvám se za moji zvědavost,ale asi to bude zajímat více hemofiliků ,kteří si Váš názor přečtou. Pěkný den Holaň
Je zajímavé, že náš hematolog se před asi dvěma lety zmiňoval o nevyjasněné souvislosti hezkého počasí s nižším počtem krvácivých stavů u hemofilických chlapců (náš syn 5,5 roku je v léčení, také hladina FVIII < 1%). Serotonin má vliv na psychický stav a slunečné počasí rozhodně také. Jsou to snad náznaky nové podpůrné léčby hemofiliků? Pokud bychom měli pravdu, šnižovalo by se tím významně riziko imunologických reakcí a přenosu virů - což by byla velmi klíčová prevence. Tuto diskuzi budu rozhodně se zájmem sledovat.
Zdravím.Podle mého názoru má psychycký stav na nemoc dost velký vliv. V záměstnání ,když jsem řešil nějaký problím,který byl dost zavážný ,tak jsem zjistol že nemám na hemofilií čas.(nebo když jsem se seznámil s moji manželkou,4 měsíce jsem nevěděl že mám hemofilií).Ze svého mládi si pamatuji ,když jsem se těšil na rekreaci,nebo že někam pojedu s rodiči,tak pravidelně jsem dostal krvácení 2-3 dny před odjezdem a bylo po dovolené a rekreaci.Bohu-žel nebyla v té době taková možnost léčby jako je dnes.Přejí to dětským hemofilíkům, že se miji dnes mnohem lépe. Měsíc s oteklým kolenem,nebo jakým koliv kloubem,nebyl žádný med. Dneska si zajedu bez problému do Chorvatska k moři. Ale myslím si že je to dost indivudualní. To je ale na delší povidání. Zatím zdravím.Karel Holaň
Zdravím všechny postižené touto chorobou. Já sám mám lehkou formu této nemoci, takže samovolné krvácení nemám a tudíž potřebuji léčbu jen při větším krvácení, nicméně i to je pro mne nepříjemné, např. při extrakci zubů, operaci mandlí atd. Mohu z osobní zkušenosti doporučit produkt "L - Tryptofan" který již užívám několik měsíců neboť obsahuje látku podporující tvorbu serotoninu a účinky pro zastavení krvácení jsou dle mého názoru velmi zřetelné, zvláště při již zmiňované uxtrakci zubů. Dle názoru lékárnice není návykový a je volně prodejný a dá se sehnat 1 balení za cenu cca-200Kč, což vystačí na 1 měsíc.